Моделът е готов за всякакви терени със система за по-добро

...
 
Моделът е готов за всякакви терени със система за по-добро
Коментари Харесай

Кросоувърът Citroen C3 Aircross наследи минивана C3 Picasso

  Моделът е подготвен за всевъзможни терени със система за по-добро сцепление
През 2008 година в гамата на Citroen се появи компактният миниван C3 Picasso. Моделът не стана изключително известен и по тази причина при проектирането на наследника му френската марка заложи на друга тактика. На мястото на минивана се появи новият C3 Aircross, който ще показва Citroen в възходящия сегмент на SUV и кросоувъри. Новият Citroen C3 Aircross е малко по-голям от своя предходник. Дължината му е увеличена до 4154 мм, ширина - до 1756 мм, а междуосието - до 2604 мм. Новият C3 Aircross е разполагаем в 85 цветови комбинации, което му дава опция доста елементарно да се приспособява към желанията на всеки клиент.

 
 Моделът вози удобно, окачването е с дълъг ход, тъй че множеството от дупките се гълтам безпрепятствено. Моделът вози удобно, окачването е с дълъг ход, тъй че множеството от дупките се гълтам безпрепятствено.
 

Новият Citroen C3 Aircross наподобява доста автентично и съвсем не се разграничава от прототипа. Дизайнът му се отличава с типичните за кросоувърите елементи като висок челен похлупак, къси надвеси и раздути калници. Броните, колесните арки и праговете са покрити със защитни пластмасови панели. Логото на Citroen е интегрирано в хромираната решетка. В горната част се намират тънките LED светлини, а под тях са ситуирани огромните съществени фарове. В предницата има няколко огромни въздушни отвора. Масивните задни колони са направени във тип на решетка, а багажната врата е покрита със спойлер. В двата края на каросерията са сложени огромните овални светлини. Новият C3 Aircross наподобява добре с 16-цолови лети джанти, само че още по-солидна стойка на кросоувър придават опционалните 17-цолови двуцветни.

 
 Интериорът е шеговит, като на централния панел е позициониран 7-инчовият сензорен екран. Интериорът е шеговит, като на централния панел е позициониран 7-инчовият сензорен екран.
 

Интериорът на Citroen C3 Aircross наподобява забавно и закачливо. По предпочитание той може да бъде украсен с ярки вложки. Вентилационните отвори са с хромирани облицовки, предният панел е изпъкнал, а кормилото е с плоско дъно. Циферблатите на скоростомера и оборотомера са вградени надълбоко в панела, а сред тях е инсталиран дисплеят на бордовия компютър. По-голямата част от централния панел е заета от 7-инчовия сензорен екран. Благодарение на него в този момент има по-малко бутони и превключватели. Настройките на климатичната система могат да се вършат както с бутоните, по този начин и посредством менюто на мултимедийната система. В интериора има доста отделения за дребни предмети, голяма жабка и огромни джобове във вратите.

 
 Позицията на седене е висока, а самите седалки са меки и комфортни, с леко изразени странични опори. Позицията на седене е висока, а самите седалки са меки и комфортни, с леко изразени странични опори.
 

Воланът и седалката на лидера се контролират в необятни шпации, тъй че там комфортно могат да седнат хора с всевъзможен растеж и телосложение. Позицията в новия Citroen C3 Aircross е малко по-висока, в сравнение с при предшественика, което обезпечава добра видимост напред и встрани. Самите седалки са меки и комфортни, със напълно леко изразени странични опори. На втория ред има много обичайно място за краката и за главите на пасажерите. Салонът е по-широк от този в предшественика, само че даже и в този момент откъм гърба ще е комфортен за двамата пасажери. Седалките се контролират хоризонтално и се местят обратно със 150 мм. В взаимозависимост от тяхното състояние, размерът на багажника варира от 410 до 520 литра. Ако се прегънат изцяло, той нараства до 1289 литра.

 
 Делимите задни седалки се контролират в хоризонтална посока и се местят напред-назад в период от 150 мм. Делимите задни седалки се контролират в хоризонтална посока и се местят напред-назад в период от 150 мм.
 

Новият Citroen C3 Aircross е оборудван общоприетоо с климатик, електрически стъкла, датчик за светлина, круйз-контрол, технология за следене на умората на лидера, 6 въздушни възглавници, стабилизираща система, следене на лентата и различаване на пътни знаци, наблюдаване на налягането в гумите и други В най-скъпия вид Shine има автоматизиран климатик, камера за назад виждане, автоматизирани чистачки и адаптивни фарове. Срещу в допълнение възнаграждение се оферират панорамен покрив, автопилот за паркиране, сателитна навигация, система за безключов достъп и технология за следене на слепи зони, отопляемо предно стъкло и други.

 
 Обемът на багажника варира от 410 до 1289 л, като вътре могат да се транспортират предмети с дължина до 2,40 м. Обемът на багажника варира от 410 до 1289 л, като вътре могат да се транспортират предмети с дължина до 2,40 м.
 

За феновете на бензиновите мотори, новият Citroen C3 Aircross се предлага с 1,2-литров 3-цилиндров бензинов турбомотор с два разновидността на мощ от 110 и 130 к.с. Много огромно улеснение за града е новата 6-степенната автоматизирана скоростна кутия, която се предлага в композиция с разновидността със 110 к.с. Моторът е чевръст и разтеглив, с оптимален въртящ миг от 205 Нм при 1500 об/мин, а предавките се превключват бързо и гладко. Вибрациите са съвсем незабележими, а при високи скорости моторът не е гръмък. В града разходът на гориво е в границите на 7 л/100 км, а на извънградско пада до 4,8 л/100 км.

 
 Системата за възстановяване на сцеплението Grip Control с 5 режима прави чудесна работа на черен път. Системата за възстановяване на сцеплението Grip Control с 5 режима прави чудесна работа на черен път.
 

Ако вършиме огромен годишен пробег и пътувате доста отвън града, по-добре изберете 1,6-литровия турбодизелов мотор във разновидности със 100 или 120 к.с. По-мощният е комбиниран с 6-степенна ръчна скоростна кутия и развива впечатляващ въртящ миг от 300 Нм при 1750 об/мин. Моторът е по едно и също време динамичен, спокоен и пестелив, като разходът на градско е 4,6 л/100 км, а отвън града - 3,7 л/100 км. Новият Citroen C3 Aircross не разполага със система за двойно задвижване 4х4, само че може да се добави система за възстановяване на сцеплението Grip Control, която прави чудесна работа на черен път и в заснежени сектори от пътя.

 
 Специалните режими за пясък, тиня и сняг се избират от въртящия се контролер на централния тунел. Специалните режими за пясък, тиня и сняг се избират от въртящия се контролер на централния тунел.
 

На пътя Citroen C3 Aircross вози удобно, окачването е меко и с дълъг ход, заради което множеството от дупките се гълтам безпрепятствено. Обратната страна на тези настройки са ясно изразените наклонявания на високия автомобил в завоите. Воланът е доста лек, само че не доста осведомителен. Шумоизолацията е добра, тъй че вятърът и гумите съвсем не се чуват при 120 км/ч. Новият Citroen C3 Aircross към този момент се продава у нас,  а цените стартират от 27 819 лв..

 
 Масивните задни колони са направени във тип на решетка, а багажната врата е покрита със спойлер. Масивните задни колони са направени във тип на решетка, а багажната врата е покрита със спойлер.
 

Citroen C3 Aircross PureTech 110 S&S Feel

1,2-литров 3-цилиндров бензинов турбодвигател

6-степенна автоматизирана скоростна кутия

110 к.с. оптималната мощ при 5500 об/мин

205 Нм оптимален въртящ миг при 1500 об/мин

10,6 секунди ускоряване от 0 до 100 км/ч

183 км/ч оптималната скорост

5,6 л/100 км междинен разход на бензин

126 г/км излъчвания на СО2

27 819 лв. базова цена на модела

36 807 лв. цена на тествания модел
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР